suspended deck with retaining landscaping

The plastered brick house with its extensive timber decking and pergolas, has been designed to follow the contours of the ground, hugging the land closely.

Space below the suspended decking has been filled with retaining planter troughs that will be planted to maintain the natural vegetation on the erf.

The house structure sits comfortably in similar landscaping that has been established right around the house, while treed boundaries have been maintained.

The double garage is at road level and there are steps leading down to the living , dining + open plan kitchen areas. From this level steps lead up to 2 bedrooms with a shared bathroom, and down to the main bedroom en-suite.

The open plan living areas and main bedroom all lead onto timber decking that has a latte covered pergola system overhead to maintain shading and guarantee coolness in the hot months.

Finishes are natural and laid back, whilst a view over the large pool, green lawn (irrigated by a natural mountain spring) and country vistas add to the overall tranquil feeling of the property.

Photographs:
Clayton Coetzee – Virtual Media