This modern style home has large, bold sliding doors to the entire frontage of the house that open onto a slatted timber deck.

The elongated, simple structure is set at the rear of a large property on a hillside overlooking the Hout Bay valley. As a result of the positioning of the house the outdoor entertainment area is at a maximum, the deck and lawn stretching out in front, meeting with vast views.

The open plan living, dining areas and family room are the spaces behind the sliding doors, while 2 bedrooms en-suite face the mountain behind the house. The open plan kitchen, in black granite, has a central island unit overlooking the dining area and views beyond.

The high ceilings throughout are lowered visually with raw natural timber beams, that have the effect of floating across the spaces.

Colour scheme is relaxed in shades of grey.




 

view from rear guest bedroom
view from owners top floor
marais road – in progress